Yabancı sayısı 6+1 oldu
Kulüplerin uzun süredir beklediği yabancı futbolcu kararı sonunda açıklandı. Futbol Federasyonu'nun Trabzon'ya yaptığı toplantıda alınan karar göre kulüplerin yeni yabancı sayısı 6+1 olarak belirlendi.
Futbol Federasyonu'unun Genel Sekreter Nüzhet Bağış'ın vefatı nedeniyle bugüne ertelediği toplantıda alının kararları Affan Keçeci açıkladı. İşte Keçeci'nin sözleri: " Trabzon'da gerçekleştirdiğimiz toplantıda almış olduğumuz kararları açıklayacağım. Önce sizin uzun süredir beklediği kararları açıklamak istiyorum ama öncelikle bugünkü basında yer alan gerçek dışı bir haberle başlamak istiyorum.. Sayın Başkanım Haluk Ulusoy herhangi bir sağlık problemi yaşamamakta ve sağlığı gayet yerinde görüldüğü gibi. toplantıya da başkanlık yaptı zaten.O haber tamamıyla yalandır."
"Bugün yönetim kurulunda almış olduğumuz kararlardan biri 4 Temmuz günü kaybettiğimiz arkadaşımız Federasyonumuzun Genel Sekretek Vekili Nüzhet Bağış'ın yerine bu göreve Gıyasettin Şenhan atanmasıdır."
YABANCI "6+1
Diğer beklenen konu ile ilgili olarakta yönetim kurulumuz bugün gerekli kararını vermiştir.. Bundan böyle 18 kişilik maç kadrosunda 7 yabancı futbolcu bulunmasına, bunun 6'sının sahada bir tanesinin ise değişikliklerde kullanılabilme imkanının verilmesine, daha açık bir tabirle 6 yabancının sahada yer alacağı ve diğer yabancı yedek kulübesinde bulunacak.. Yedek yabancı oyuna girdiğinde saha içindeki bir diğer yabancı oyuncunun oyundan alınması gerekecektir."
MHK BAŞKANI HİLMİ OK
Yönetim Kurulu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına da Hilmi Oku atadı. Ok başkanlığındaki MHK şu üyelerden oluştu: Sabri Çelik, Taner Yalçındağ, Serdar Tatlı, Hikmet Öksüzoğlu, Onur Sorguç, Sürhat Müniroğlu, Fethi Heper, Hatip Çopur. Yedek üyeler: Ali Uluyol, Ahmet Erdoğan, Mustafa Arslan, Ahmet Orgun, Nazif Altınpınar, Metin Karaaslan, Hicabi Menteş, Abdullah Kaya, Metin Begüm.
Yönetim kurulu'nun diğer karar ları da şöyle:
Yönetim Kurulu toplantısında, Turkcell Süper Lig takımlarının 18 kişilik maç kadrolarında kulübüne tescil edildiği tarihten en az iki yıl süre geçmiş, 1.1.1985 ve daha sonra doğmuş bir oyuncu bulundurmaları zorunlu kılındı. Türkiye Futbol Federasyonunun Sevgi Çocukları projesi kapsamında Siirt Yetiştirme Yurt ve Yuvası bünyesinde yaptırdığı sahaya ise Nüzhet Kiper Bağış adının verilmesini kararlaştırdı.
63 futbolcu, 6 teknik adam ve masör ile kulüpler arasındaki ihtilaf dosyalarının karara bağlandığı toplantıda, Sağlık Kurulunun liglerin başlaması öncesinde kulüp doktorlarına Sıcakta Futbol konu başlıklı bir seminer verilmesi projesi de onaylandı.
A Milli Takımın 22 Ağustosta deplasmanda Romanya ile yapacağı özel, 8 Eylülde Valettada Malta, 12 Eylülde İstanbulda Macaristan ile oynayacağı Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarıyla ilgili ön hazırlıkların başlatılması konusunda Yönetim Kurulunca görüş birliğine varıldı.
Yönetim Kurulu ayrıca Kırgızistan Futbol Federasyonu ile ilişkilerin giderek artan bir tempoda geliştirilmesini de karara bağladı. Bu çerçevede öncelikle Kırgizistanlı teknik adamların eğitimlerine katkıda bulunulacak. Bu arada Ağustos ayında Kırgizistanda düzenlenecek dostluk turnuvasına Türkiye Amatör Karması katılacak.
lig tv
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=22473
medcezir demiş ki:
[img]http://image.haber3.com/haber/97740.jpg[/img]
TFF Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanı belli oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Hilmi Ok getirildi.
Futbol Federayonu, Mustafa Çulcu'nun istifasının ardından boşalan Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Hilmi Ok'u atadı.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Hilmi Ok'un Milli Hakem Kurulu Başkanlığına atanmasını şu sözlerle anlattı:
"Beklediğiniz kararlardan biri de Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı idi. bu göreve de oybirliğiyle Sayın Hilmi Ok getirilmiştir. Diğer kararlar basın bildiriyle sizlere duyurulacaktır."
KaynaK