Yakın İlginin Nedeni

Tartışma Alanı

Yakın İlginin Nedeni

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Ara 27, 2008 17:36

Yakın İlginin Nedeni

Diplomasi muhabiri arkadaşımız Bahadır Selim Dilek, günlük haber koşuşturması dışında önemli bir çalışmaya yoğunlaştı. Yakında Kürt dosyasını açacak.

AKP ile Barzani yakınlaşması, Barzani’nin üstüne vazifeymiş gibi Türkiye’nin Güneydoğusu’ndaki yurttaşlara “AKP’ye oy verin” iletileri göndermesi üzerine, taslak halindeki o çalışmasından bir bölümü anımsadık.

Bahadır, Barzani ailesinin kökenine inmişti:

“Barzan Köyü’nün ne zaman kurulduğu kesin olarak bilinmemektedir. Ancak, aşiretin güçlenmesinde Barzani ailesinin rolü büyük olmuştur. Bu aileden bilinen ilk isim Mesud’dur. Daha sonraları Mesud Barzani olarak anılacak bu kişi aslında Barzan köyüne, başka bir yerden damat olarak gelmiştir. Yani köyün yerlisi değildir. Ancak tarihi kaynaklarda Mesud’un kökenine ilişkin başka bilgiler bulunmamaktadır.

Mesud’un oğlu Said bölgedeki ünlü medreselerde okuyup eğitimini tamamlamış, Said’den sonra oğlu Mesud da yine benzer bir eğitimden geçmiştir. Ondan sonra Barzani ailesinin başına gelen Taceddin tasavvufa yönelmiş ve köyünde bir tekke kurmuştur. O dönemde bölgede Nakşîlik büyük önem kazanmıştır. Nakşibendîliğin bugünkü Kuzey Irak topraklarında ilk yayan kişi ise Mevlânâ Halid-i Bağdadi (1777-1837) olmuştur.

1809 yılında Hindistan’a giderek Abdullah-i Devlevi’den hilâfet alan Halid, kısa sürede bölgenin en etkin şeyhi durumuna gelmiştir. Özellikle Hakkârili Abdullah Nehri ve Palulu Ali Septi aracılığıyla Kuzey Irak ve Doğu Anadolu’da yayılan Halidiye, Barzanileri de kısa sürede etkisi altına almıştır. Bu etkiden dolayıdır ki, o dönemi izleyen yıllarda Barzani aşiretiyle diğer aşiretler arasında yaşanan çatışmaların temel nedenini dinsel ve mezhepsel anlaşmazlıklar oluşturmuştur. Şeyh Taceddin’den sonra yerine oğlu Abdülselam geçmiştir.

Kürt kaynaklarına göre Abdülselam, Mevlâna Halid’den bölgenin Nakşî halifesi olma iznini de almıştır.”

Barzani’nin AKP’ye, Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine sıcak ilgisi, bir “cemaat” kardeşliği duygusu olmasın sakın...

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen maydonos » Cmt Ara 27, 2008 17:59

basimizdan bu hukumeti ve cankayanin azginini ittirmeden daha ne coraplar orulecek basimiza turk devleti yok edilmistir....yok sayilmaktadir..anlasilmayacak bir sey goremiyorum bu kaz oglu kaz millet cahil okumamis halen bu vatan hainlerine oy veriyorlar..halk diye bir sey kalmamis .dizilerin halki ve ve sadakanin halki olmus...milli egitim bakani geysa okullari aciyor serefsiz hayvan..once kendi kizini yollasin o okullara..turk kadinlarini kime peskes cekecekler bizi sattiklari ermenilere mi, yoksa barzaniye mi?
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen bozkurtlar diyari » Cmt Ara 27, 2008 18:18

Bunlara sadece Müslüman diye bakanlar utansin.
Gecmiste suriye'de Müslümandi ne oldu pkk'yi yillarca besledi
Simdi pkk'ya destek veren bir bölüm kürtler'de Müslüman degilmi.
Akp'de Müslümanliga siginarak gelen sehitlerimiz icin ne yapmistir.
Böyle Müslümanlik olurmu?
Her Müslüman TÜRK degildir bunu unutmayalim yeter.
"Ben ilk önce TÜRK sonra Müslümanligi benimsemisim"
TÜRKLÜGÜN'den utanan cuhurbaskani olsada basimda ona inad ben gurur duyuyorum.
Ne demisti bunlar" NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE"diye diye ilkel bir hale getirdiniz.
Kalkmis birde bana TÜRKLÜGÜNÜ isbatlamaya calisiyor.
Yaziklar olsun söylenenler ne cabuk unutuldu...
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x