Yanak okşanması karizmayı çizer mi?
Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas'ın İstanbul'daki bir toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanağını okşaması yalnızca basın değil, siyaset çevrelerinde de tartışma konusu oldu
Ersönmez Yarbay (AKP-Ankara): İnsani bir davranış, samimiyetin dışavurumu. Bu durum karizmayı bozmaz, daha da güçlendirir. Çok sevdiğimiz insanlarla karşılaştığımızda elimizi omzuna atarak, yanağını okşayarak samimiyetimizi gösteririz. Bu da onlardan biri.
Eyüp Sanay (AKP-Ankara): Bu hareketi samimi bir davranış olarak görüyorum. Zaman zaman biz de yaparız. Karşımızdaki küçükse dostluk gösterme bakımından yüzünü okşar, bazen makas alırız. Barlas'ı tanıyorum, yaptığı samimi, içten gelen davranıştır.
'Kasımpaşalılık raconu bitti'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek: Barlas'ın muhabbeti karşısında Başbakan Kasımpaşalılığını unutmuş görünüyor. Bu görüntünün bizim toplumdaki algılanışı, bir gazetecinin Başbakan'a yağ çekmesidir, bunun başka bir anlamı olmaz.
Bir gazetecinin belli kimselere alışılmışın, normalin ötesinde yakınlık sergilemesi, o kişinin yorumlarının tek yanlı olduğunu gösterir.
'Bu hareket bizi bozar'
Feridun Baloğlu (CHP-Antalya): Başbakan'ın basını vatan hainliği ile suçlaması, yanağının medya tarafından yeterince okşanmadığını gösteriyor. Ben Antalya Yenikapılıyım, eski bir semttir. Yenikapılılıkta böyle bir olay olsaydı büyük tartışma doğardı, Kasımpaşalılar ne der bilemiyorum? Ama böyle bir şey Yenikapılıları bozardı.
(Milliyet) 25.02.2007
Gerçekten bana göre de gazeteci sıfatına sahip bir insan ancak bu kadar taraflı ve ancak bu kadar yalaka olabilir.