‘Yarın Artık Bugündür!..’ / Banu AVAR

Banu AVAR haftalık yazıları ile yaşanan gelişmelere, gündeme ışık tutuyor.

‘Yarın Artık Bugündür!..’ / Banu AVAR

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Haz 28, 2010 7:22

‘Yarın Artık Bugündür!..’

Pazar günü beni Soner aradı. Van’daydı. Hakkari’ye hareket edecekti. Helalleşmek istemişti!

Soner, bir alış veriş merkezinde temizlik görevlisiydi. Bir yıl önceydi…Remzi kitabevindeki imza günümde bir köşede, utangaç beklerken gözüme takılmıştı. Sırası geldiğinde özel bir şey konuşmak istediğini söyledi. Konuştuk. İlla Tokat Turhal’da bir konuşma yapmalıydım. Bunu organize edecekti..

Bu sözleşmeden 2 ay sonra Turhal’a gittim. Bayram günü gibi giyinmiş, kırmızı kravatını takmıştı. Tüm gün koşturdu durdu. Bir düğün salonunda Turhallılarla beni buluşturdu. Konuşmam sırasında sol tarafımda oturan 2 küçük kız çocuğu ve bedenen onlardan biraz hallice bir hanım dikkatimi çekmişti. Pür dikkat dinlemişlerdi.. Annesi ve kardeşleriydiler. İstanbul’dan benimle gelen Ufuk arkadaşım evlerini ziyaret etmişti. . Yoksuldular hayat şartları üzerlerine çökmüştü. 2 küçük kızkardeşi sınıf birincisiydiler. Soner bütün gücüyle onları okutmaya çalışıyordu.. İş bulmaya İstanbul’a gelmişti. 500 küsur lira alıyor, yarısını Turhal’a yolluyordu.. Sigortası yoktu. Taşeron bir şirket, o ve arkadaşlarını dilediği gibi kiralıyordu, istediği zaman işten atıyordu..

Soner, ayda bir-iki kere mutlaka arardı. Baharın ilk günlerinde aradı. Askere gidiyorum abla’ dedi.. Vedalaştık. 3 ay oldu. Acemiliği bitti. Aradı. ‘Askerde kalmaya karar verdim’ dedi. Uzman çavuş olacaktı.. Sınavı geçtiği gün yine aradı. Hakkari’ye gitmeye gönüllü olmuştu..

Son aradığında Van’daydı. ‘Abla Erzincan’daydık. Bugün Van’a geldik. Buralarda dağ taş asker!’ dedi. ‘Yarın Hakkari’ye doğru yola çıkıyoruz. Hakkını helal et!’

Sustum… öyle birkaç saniye.. ‘Alo…’ dedi. ‘Helal Olsun…ne demek! Dikkat et…’diye çabucak söyledim.

‘Abla, 1990’larda gayrı nizami harp yapılıyormuş ama o dönem nedense bitmiş…’ diye konuştu. ‘Evet!’ dedim. ‘Ecnebi öyle istemiş!’

Güldü, ‘Ablam kendine iyi bak. Görüşeceğiz!’ dedi…

Bugün Soner Hakkari’ye gidiyor. 100 yıllık kirli bir oyunun en sert oynandığı dağlara tepelere!

***
Aklımda Soner ve nice Sonerler, elimde Güneri Civaoğlu’nun 22 haziran 2010’daki köşe yazısı:

Yıl 1991. Cıvaoğlu, 1. Körfez Savaşı’nda Suudi Arabistan’da. ABD kumanda merkezi olarak kullanılan bir otelde, Amerikalı bir yarbayla röportaj yapıyor: Adam mükemmel bir Türkçeyle, ‘Savaş bitecek. Amerika Irak’tan çıkacak.’ diyor. Amerika bölgeyi terk ederken, silahlarının büyük bölümünü bırakacağını, bunların içinde ağır silahlar, roketlerin de olacağını söylüyor.

Sonra, bu silahların bölgedeki Kürtler’in eline geçeceğini (!)ve Türkiye’ye karşı kullanılacağını anlatıyor. Kime? Bir Türk gazeteciye!

Sadece o değil Cıvaoğlu’nun konuştuğu diğer subaylar da senaryoyu ballandırıyorlar.. Diyorlar ki.:‘Toprak isteyecekler. Türkiye, ya istedikleri toprağı verecek ya da vermeyecek ve savaşacak.’ diyorlar.

Senaryo dün de bugün de aynı. 1991 senaryosu 20 yıl gecikmeli olarak sahneye konuyor.. Cıvaoğlu soruyor: ‘PKK o roketatarları, uzun namlulu ağır silahları, dockaları, tonlarca patlayıcıyı nasıl elde etmekte.

50-100 kişilik gruplar halinde askeri üstlere, karakollara saldıracak cesareti nereden alıyor?’

Bugün bu sorunun cevabını ‘müttefikimizin’ subayları veriyor..

Bu sorunun cevabını ‘müttefikimizin’ politikacıları, yazarları, uzmanları veriyor.

Bu sorunun cevabını ‘müttefikimizin’ yakın temasta olduğu, içimizdeki ‘Washingtonlular’, içimizdeki ‘Brükselliler’ veriyor! Bugünlerde her yanda ‘Çözüm İmralı’da!’ avazları…

Soner yarın Hakkari’ye gidiyor!

Elimde Yeniçağ gazetesi. Manşette Urfa’da bir terörist cenazesi!

Üzerinde PKK bayrağı. Tabutu camiye getiren ŞANLI URFA belediyesi.



2000 kişi cenazede bağırmış: “Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız” , “Vur gerilla vur, Kürdistan’ı kur!”

Diğer haber: DİYARBAKIR’da 1925’te çıkardığı isyanın bastırılmasının ardından 47 arkadaşıyla birlikte idam edilen Şeyh Said adına düzenlenen etkinliklerin afişleri caddelerdeymiş!

Şeyh, yarın asıldığı yerde anılacakmış.. BDP anma etkinliklerini destekliyormuş!

‘Kuzey Irakla ‘bütünleşen’ ortak ekonomik bölge! Kürt zenginleri Erbil’de Sheraton otelini mesken tutmuşlar, yanlarında irin renkli, ince uzun ‘yabancılar’! Bölgenin ‘yıldızı’ Diyarbakır’ı konuşuyorlar…

Haberler sürüyor: BDP elindeki 99 belediye ile ÖZERKLİK ilan edecekmiş!

PKK açıklamayı memnuniyetle karşılamış: Bayık, ‘Ya kabul edilir, ya kabul ettiririz!’ demiş...

Ahmet Türk, belki Türkçesi yeterince anlaşılmaz diye “İstediğimizin İngilizce karşılığı demokratik otonom.’ diye eklemiş!...

Acaba biz ZAMAN TÜNELİ’nde miyiz? Yıl 1918 mi?!

Acaba Soner şimdi Hakkari’de mi?

Vakit sıkışıyor. Bugünlerde duruma ve haberlere kuşbakışı bir bakın… Son 2 ayda olanları altalta sıralayın… Olaylar bir kartopu gibi büyüyor… Bir arı kovanı vızıltısı her yanı sarıyor. Güneşli havalarda bile devamlı gök gürültüsü! Mevsimler birbirine karışıyor…

Türkiye Asya’nın kilidi. Tüm Amerikan ve Avrupalı liderler bu cümleyi telaffuz etti! Asya’ya açılmak için bu kilidi ’hal’letmeli!’ 100 yıllık bir dava bu!

Dünyadaki tüm doğal zenginliklerin, petrolün, gazın, uranyumun, çeliğin, altının, değerli madenlerin dörtte üçü Doğuda, Avrasya’da.

Bakın Afganistan dağlarına, Hindikuş’un, Karakurum’un zirvesindeki cevherlere el konuyor. Yunanistan adalarını satıyor… Kerkük’ün petrolü, Erzincan’ın altını, Karadenizin gazı var…Işte bu, kilidi kurcalanan coğrafya! Türkiye hedefin tam ortasında..

Hedefteki coğrafyanın nokta atış alanı tarihteki Mezopotamya! Oraya kurulmuş olan tampon devlet, çevresindeki tüm ülkelere kezzap etkisi yapacak.. Bir İsrail daha tarih sahnesine sırıtarak çıkacak! Bir yıl içinde bütün bölgede kartlar yeniden karılacak! Hesap bu!

Soner artık Hakkari dağlarında!

Önce Güneydoğuyla Kuzey Irak, ekonomik olarak ’entegre’ edilecek, sonra siyasi kılıçla bu pasta kesilecek. Eğer oyun geçen yüzyılın başındaki gibi bozulmazsa, bölgede kan filizleri yeşerecek..

İşte bunun hazırlığı izlediğiniz! 1988'de imzalayıp 1991’de mevzuata dahil ettiğiniz Avrupa Yerel Yönetim Şartı 2000 de imzaladığınız BM ikiz yasaları boy boy resmi geçit yapıyor önünüzde… "Canım biz güçlü ülkeyiz, bunlardan mı korkacaz!" sesleri azalıyor!!

Ekranlarda birilerinin oynattığı kuklalar, ’Savaşların tüm sebebi psikolojik’ diyor.. Asıl suçlu, ’Apo’nun içleracısı çocukluğu’! :arrow: http://www.guncelmeydan.com/pano/vamik-volkan-apo-nun-psisigini-sey-etmis-atabey-yazmis-t25717.html Dev bir psikoterapi seansı, Usame’yi de Apo’yu da, Tamilleri de kuzuya çevirecek.. Bush, Obama, Netenyahu ve Sarkozy ve Merkel psikiyatrik tedavi görse dünya savaşlardan temizlenecek..

Birileri ekranlarda demokrasi istiyor, ’demokratik otonomi!’ ’Özerklik’ isteyen 99 BDP’li belediye, Ankara’dan bağımsız, ama küresel sermayeye bağımlı olmak için kazan kaldırıyor!

Batılı danışmanları arkalarında, sırtlan dişleriyle sırıtarak onaylıyorlar… Artık düğmeye bastılar…Özerklik nidaları yeri göğü kaplayacak. İçerde çatışmalar baş gösterince, Birleşmiş Milletler Barış gücü askerleri bölgeye el koyacak.

Bu senaryonun rejisörleri, Birleşmiş Milletler, AB , ABD ve NATO dörtlemesidir.

Türk milleti karşısına dikilen herkesi bu kurumlarla ilişkilerine göre değerlendirmelidir.. Kim ki ’Eksenimiz batıdır!’ ‚’NATO’ya AB’ye bağlıyız!’ diyor, kim ki her adımda gidip Brüksel ve Washington’dan‚ tavsiye alıyor, bu milletin içinden cıkmış olsa da, bu milletten değildir!

Bu durumun farkına , umarım şimdi artık tarih sahnesinde varolmayan Yugoslavya gibi iş işten geçtikten sonra varmayız! Vakit bu vakittir. Şimdi tüm duyargalarımızı açma ve anlama vaktidir.

Takım tutar gibi tuttuğunuz partileri unutun, önyargılarınızı bir kenara bırakın, seçimlerden sandıklardan azade, tarihin ışığında duruma bir daha bakın.. Yükseklerden bir yerden.

Aynı oyunu dedelerimiz görmüştü .. Müthiş bir sağduyuyla hepsi aynı yöne yürümüştü.. Yoksa bugün burada nefes alıyor olmayacaktık…

Soner nerde acaba!?

Hey koca usta! Öyle derdin sen! Yarın, artık bugünDÜ!


Banu AVAR, 28 Haziran 2010

http://www.banuavar.com.tr/?pg=articles&id=47

Elmek: banuavar@superonline.com
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: ‘Yarın Artık Bugündür!..’ / Banu AVAR

İletigönderen firche » Çrş Haz 30, 2010 10:30

tek kelimeyle harika ...
İyi Bir Kalça Sahibi Olmanın, İyi Bir Kafa Sahibi Olmaktan Daha Fazla Prim Yaptığı Bir Ülkede Hiçbir Şey Daha İleriye Gitmez!..
Kullanıcı küçük betizi
firche
Üye
Üye
 
İletiler: 4
Kayıt: Prş Haz 24, 2010 10:38
Konum: Kuva-i Milli sınırları içerisinde vatan toprağında.

Re: ‘Yarın Artık Bugündür!..’ / Banu AVAR

İletigönderen slymnkn » Çrş Haz 30, 2010 15:13

Güzel bir yazı herkes okumalı...
Kullanıcı küçük betizi
slymnkn
Üye
Üye
 
İletiler: 3
Kayıt: Pzt Mar 29, 2010 17:14

Re: ‘Yarın Artık Bugündür!..’ / Banu AVAR

İletigönderen Onur Kemalist » Prş Tem 01, 2010 18:09

Evet,Ülkemizin şu an içinde bulunduğu durumu açıklamak,yaşadığımız sorunları teşhis etmek,bu sorunlara çözüm bulmaktan daha zor..Her yeni işretinizde farkediyorsunuzki;bu derece aymazlık nasıl mümkün olabilir ?... Elinde imkan ve güç bulunanların,bu imkan ve gücü,sorunlar üzerine bir türlü zerk edememesi..bunu başardığındada artık işin işi çoktan geçtiği senaryoları çok gördük,bu bilinen,toplumca alışılmış olan..

Oysa bugünkü durum,sadece bu kadar hafif! sorumluluk kapsamında bile sayılamaz..ağır sorumluluk,hatta kasıt vardır yaşadığımız badirelerde..

Hani devlet literatüründe,hizmetin ulaştırılmasındaki kusurlar,ancak 2 türlü belirlenebilir;ihmal-yada suistimal..peki ya; hükümetin ,güvenlik gerekçesiyle-Uluslararası Antlaşmalardan gelen-sınırları,belirli bir süre ile geçerek yapacağı Askeri Müdehale yapma Hakkını,A.B.D. ile imzaladığı-K.Irak'ın toprak bütünlüğüne uyma sözüyle,teslim edişimizi,bu hakkımızdan vazgeçişimizi... hergün o sınırdan gelen tehdit unsurlarının eylemleriyle,birçok eve,ocağa ateş düşerken,Amerika'nın isteği üzerine Irak sınırına Harekat düzenlemeyeceğimizi taahhüt etmemizi.. ...hangi sözcükle tarif edeceğiz ?

İHMAL ?..

SUİSTİMAL ?

Yoksa Vatan Hainliği ile mi ?...

"Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanıyım!" diyen Hükümet Başımızın,Milletimize bu Proje nedir..söylendiği gibi Güneydoğu Anadolu ve Kuzey Irak topraklarını kapsayan,Kürdistan kurmak için,Amerikanın bir projesi midir..Bu projede,Diyarbakır niçin merkez seçilmiştir..Neden bu söylentiler aksolduktan sonra,önce "Açılım!" ,ardından "Anadilde eğitim-Kürtce eğitim öğretim" yoluyla,daha sonra İl ve İlçelerin isimlerinin Kürtce harflerle yazılması teşebbüsü..Kandilden gelen PKK Militanlarının,Savaş Kahramanı edası ile,büyük bir mağrurlukla,hatta aymazlıkla,yüzsüzlükle-üzerlerinde Mehmetcik'e kurşun sıktıkları,Köyde eğitim veren gencecik öğretmenlere bomba attıkları,bastıkları köylerde evlere roketatar attıkları peşmerge kıyafetleri ile,"biz kendi isteğimizle geldik,pişmanda değiliz!" dedikleri halde,Kızılayın Kan Bankası Otobüslerinden bile daha seyyar olarak kurulan Mahkemelerde! yargılanıp!,suçsuz! bulunmaları sonucu,serbest bırakılmaları...
Siirt'te,Bitlis'te,Diyarbakır'da,Hakkari'de düzenledikleri protesto! gösterilerinde,hak ararken!,caddeleri ateşe veren,sokak lambalarını patlatan,kaldırım taşlarına varıncaya kadar bütün altyapıyı tahrip eden,Dükkanları yakan,Mağazaların camlarını kıran,özgürlük arayışcılarına!,"Taş Atan Çocuklar" maskesi bularak,onlarıda affetmeye hazır,haddinden fazla babacan bir Devlet olduğumuzu kanıtlarken,diğer tarafdada Yasal Hakkını arayan Tekel İşcilerini,sivil halkı,acımasızca ezen,kışın soğuğunda su sıkan,biber gazına boğan,copla kemik taraması yapanda, aynı babacan devletmi diye insanın sorası geliyorken...aynı Hükümet başımızın,bizlere çıkıpta bu konuları açıklamasını beklemek,çokmu saf gönüllülük acaba ?

Ama aynı Hükümet başının,tarihi kayıtlara geçmiş şu konuşmalarını hatırlayınca birden;

"Sen ne mutlu türküm dersen oda ne mutlu kürdüm der !!!!!!!!!..
Recep Tayyip ERDOĞAN - 16 ağustos 2009 İstanbul Boğaziçi Ünivarsitesi "AÇILIMIN" başlangıcı !!!...

Amerika’nın düşündüğü Büyük Ortadoğu Projesi var ya, Genişletilmiş Ortadoğu Projesi; Diyarbakır işte bu proje içinde bir yıldız, bir merkez olabilir. Bunu başarmamız lazım.”
Recep Tayyip ERDOĞAN - 12 Ekim 2003 Akp Olağan Kongresi

"Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanıyım !."
Recep Tayyip ERDOĞAN - 16 Şubat 2004 TEKE TEK Programı

"Elhamdülillah müslümanım diyenlerin, şeriatçıyım demesi de gerekir !."
Recep Tayyip ERDOĞAN - 21.11.1994 - Milliyet

Hem Laik,hemde Müslüman o-la-maz-sın !
Recep Tayyip ERDOĞAN - Refah Partisi Olağan Kongresi

"Türkiye’nin yarınında artık Kemalizme ve Kemalizm benzeri rejimlere yer yoktur. Kemalizmin yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. Bizim için en üst belirleyici, İslam’ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir. Ben İslam’ın devlet planı içinde düşünüyorum."

Recep Tayyip ERDOĞANla röportajlar - Gazeteci Metin Sever-Cem Dizdar "2.Cumhuriyet Tartışmaları" adlı kitap,Başak Yayınevi,Basım yılı 1993

bu beklentimin ne kadarda boş olduğunu birden anlayıverdim.Hepinizden özür dilerim,belki bir saniyeliğine sizde benim gibi umut etmiş olabilirsiniz.
Diyorum ya,bu yapılanlar GÖREVİ İHMAL mi ..
GÖREVİ SUİSTİMAL mi..

(T.C. Anayasasının 25 ve 26. Maddeleri gereğince,ve bir Türk Vatandaşı olarak,fikri kanaatimi açıkca yazıyorum ki;)

Bence bu ağır VATAN HAİNLİĞİ.
Kullanıcı küçük betizi
Onur Kemalist
Üye
Üye
 
İletiler: 3
Kayıt: Prş Tem 01, 2010 17:14

Re: ‘Yarın Artık Bugündür!..’ / Banu AVAR

İletigönderen Deli Haydar » Prş Tem 01, 2010 21:07

Onur Kemalist yazdı:(T.C. Anayasasının 25 ve 26. Maddeleri gereğince,ve bir Türk Vatandaşı olarak,fikri kanaatimi açıkca yazıyorum ki;)

Bence bu ağır VATAN HAİNLİĞİ.
Elbette öyledir Onur Bey.
Ondandır ki, Turgut Özal'ın kaldırdığı "yasa" inşallah en kısa zamanda yeniden yürürlüğe girecektir.

Ne diyordu şarkıda:
Her şeyin bedeli var, ihanetin en ağır!
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21

Re: ‘Yarın Artık Bugündür!..’ / Banu AVAR

İletigönderen Onur Kemalist » Cum Tem 02, 2010 11:05

Haydar Bey yazdı:
Onur Kemalist yazdı:(T.C. Anayasasının 25 ve 26. Maddeleri gereğince,ve bir Türk Vatandaşı olarak,fikri kanaatimi açıkca yazıyorum ki;)

Bence bu ağır VATAN HAİNLİĞİ.
Elbette öyledir Onur Bey.
Ondandır ki, Turgut Özal'ın kaldırdığı "yasa" inşallah en kısa zamanda yeniden yürürlüğe girecektir.

Ne diyordu şarkıda:
Her şeyin bedeli var, ihanetin en ağır!


Haydar bey,bu bahsettiğiniz yasa,nedir acaba..elimden geldiğince,güncel ve Milli konularda
bilinçlenmeye çalışıyorum..yakın geçmişimizde oynanan oyunları öğrenmek,yakın çevremide bilgilendirmek isterim.Ulaşabilir iseniz,bana e-mail yollamanızı rica ederim.Belkide kaynak tavsiyesindede bulunabilirsiniz.

İyi günler.
Kullanıcı küçük betizi
Onur Kemalist
Üye
Üye
 
İletiler: 3
Kayıt: Prş Tem 01, 2010 17:14

Re: ‘Yarın Artık Bugündür!..’ / Banu AVAR

İletigönderen Türk-Kan » Cum Tem 02, 2010 17:29

Onur Kemalist yazdı:
Haydar Bey yazdı:
Onur Kemalist yazdı:(T.C. Anayasasının 25 ve 26. Maddeleri gereğince,ve bir Türk Vatandaşı olarak,fikri kanaatimi açıkca yazıyorum ki;)

Bence bu ağır VATAN HAİNLİĞİ.
Elbette öyledir Onur Bey.
Ondandır ki, Turgut Özal'ın kaldırdığı "yasa" inşallah en kısa zamanda yeniden yürürlüğe girecektir.

Ne diyordu şarkıda:
Her şeyin bedeli var, ihanetin en ağır!


Haydar bey,bu bahsettiğiniz yasa,nedir acaba..elimden geldiğince,güncel ve Milli konularda
bilinçlenmeye çalışıyorum..yakın geçmişimizde oynanan oyunları öğrenmek,yakın çevremide bilgilendirmek isterim.Ulaşabilir iseniz,bana e-mail yollamanızı rica ederim.Belkide kaynak tavsiyesindede bulunabilirsiniz.

İyi günler.


Kaynak yukarıda Onur Bey, "kaldırdığı" sözcüğünü tıklamanız yeterli. Buradan da verelim: ozal-in-kaldirdigi-hiyanet-i-vataniye-kanunu-t12470.html
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: ‘Yarın Artık Bugündür!..’ / Banu AVAR

İletigönderen Onur Kemalist » Pzr Ağu 08, 2010 21:08

Kaynak yukarıda Onur Bey, "kaldırdığı" sözcüğünü tıklamanız yeterli. Buradan da verelim: ozal-in-kaldirdigi-hiyanet-i-vataniye-kanunu-t12470.html[/quote]


Teşekkür ederim Yönetici arkadaşım,Cumhuriyet tarihimizle ilgili hergün yenibirşey öğreniyorum,Cumhuriyetimiz üzerine oynanılan karanlık oyunlar,takip edilmekle bitecek gibi görünmüyor,ama her yeni bilgiyle aslında Milli Benliğimiz adına çok faydalı birşey daha öğrenmiş oluyoruz..Malum her an,her saniye saçma-sapan haberlerle gündemin değiştirilmesi boşuna değil..Genel ve büyük resimi görmemiz istenmiyor,biz sadece gözümüzün önünde cereyan eden hainliklerle meşgulüz,tam ilüzyon işi...
Linkteki kanunu ve onun kaldırılmasındaki hain planları,en kısa sürede tüm detayıyla inceleyeceğim..

Ancak bir konu var..

1923'ten günümüze kadar,Cumhuriyetimiz üzerine oynanılan tüm bu hain oyunları,ve Cumhuriyetin temel ilkeleri ve aziz Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kastedici tüm bu nevi girişimleri,tek tek ele almak,inanılmaz büyük bir arşiv çalışması yapmaya işaret ediyor..
Ben dahil,Milletimizin sayısı belkide milyonları bulan fertleri ise,bu gibi hain girişimlerin hepsine birden vakıf olmak istiyoruz,ancak bu konuda sizler gibi Cumhuriyet Tarihi bilgisi yüksek arkadaşlarımızın bizlere yardımcı olması gerekli kanaatindeyim..
Tüm bu anketodların kısaca özetlenerek bizlere iletilmesi taraftarıyım..Banu AVAR hanımefendi'nin "Sınırlar Ötesi" isimli Haber Programı bu konuda tam aranılan kaynaklardan biriydi..
Mesela bir şema hazırlansa..
Kronolojik sırasına göre,yaşanılan tüm hain girişimleri afişe etse..
İncelemesi kolay bir kaynakça haline getirilse..

Nasıl olur acaba ?

Tarif etmeye çalıştığım gibi bir belge,İnternette dahil olmak üzere,yazılı ve görsel tüm iletişim araçlarımızda,çok kısa sürede elden ele dolaşacak,ve asıl amaç olan toplumun genelini bilinçlendirme sürecine inanılmaz bir katkıda bulunabilir..
Kullanıcı küçük betizi
Onur Kemalist
Üye
Üye
 
İletiler: 3
Kayıt: Prş Tem 01, 2010 17:14

Re: ‘Yarın Artık Bugündür!..’ / Banu AVAR

İletigönderen ahmetttt28 » Pzt Ağu 16, 2010 14:25

zorunlu ülke içi göç.
Kullanıcı küçük betizi
ahmetttt28
Üye
Üye
 
İletiler: 5
Kayıt: Pzt Ağu 02, 2010 11:47

Re: ‘Yarın Artık Bugündür!..’ / Banu AVAR

İletigönderen ahmetttt28 » Pzt Ağu 16, 2010 14:31

bu durumu engellemenin ve teörrle mücadele etmenin yolu:
zorunlu ülke içi göç.
PKK lıları(kürtleri değil ama, PKK lıları. bu ülkeyi bizden daha çok seven kürt kökenli vatandaşlarımız var. onları ayrı tutuyorum.)
zorunlu ülke içi göçe tabi tutulacaklar.
ama bunlar güneydoğudan kalkıp, bir bütün olarak başka şehre yerleşmeyecekler.
güneydoğudaki,
mersindeki,
istanbul ve başka şehirlerdei PKK lılar.
türkiyenin her tarafına eşit (homojen) olarak dağıtılacaklar.
bir sokağa 2 aile düşmeyecek.
her sokağa 1 tane yada her köye 1 tane düşecek.
bu zorunlu ikamet politikası 1-2 nesil, hatta 3 nesil devam edek. (20-40 yıl)
bu işi halletmenin daha insancıl yönünü düşünen yazsın.
aksi taktirde, ermenilerin başına gelen ya kürtlerin başına gelecek, yada bizlerin.
yada yugoslavya da olduğu gibi bölüneceğiz. :(
Kullanıcı küçük betizi
ahmetttt28
Üye
Üye
 
İletiler: 5
Kayıt: Pzt Ağu 02, 2010 11:47


Şu dizine dön: Banu AVAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x