gefallen yazdı:her kimsen yazdığım şeyi anlama sıkıntısı çektiğini düşünüyorum.. giden canlara sizden daha fazla üzüldüğüm kesin. . bunun tartışmasını yapmak yersiz..
bütün lafım yaşar nurinin kişiliğine ideolojisine falan filan..
Giden canlara bizden fazla üzüldüğün kesin ha!!
Doğrudur belki de, birşey diyemeyeceğim, çünkü benim elimde sende olan ölçü aleti yok, hani diyorsun ya "sizden daha fazla üzülüyorum", "en az sizin kadar Atatürkçüyüm" diye.. Sen kafanda oturtmuşsun zaten kendini en yukarılara, seni eleştirenler ise hakeza zillet..
O kadar can gitmiş, bunu eleştirmek, sebeplerini irdelemek dururken, senin yapmadığını yapan insanı, yani tekrar olmaması için sebepleri ortaya döken insanı eleştiriyorsun (hatırlamıyorsan eğer ne yazdığını yukarıya dönüp bakabilirsin). Ve bunu yapmaya da hala devam ediyorsun. İkinci mesajında da bir cümleyle es geçmişsin mevzuyu, kendini övmeye ayırmışsın satırlarını.
Falan filan diyerekte çok güzel anlatmışsın hislerini..
Tuba sünnet ve farz arasındaki farkı çok güzel anlatmış.
Cuma namazına gitmeyip, âdet haline getirdiği bayram namazını farzdan ileri tutan zihniyetin yazısıdır bu!!
Yaşar Nuri kimseye "kesinlikle sünneti yapmayın" demiyor, önceliği farzlara ayırın, sünneti de yaparsanız iyi olur diyor..
İzan meselesi işte..
Sonra da bilmeden insanlara çamur atma, inancın varsa iftiranın günah olduğuna da inanırsın sanırım.. Ben yazımda kimseye iftira atmadım, senin yazdıklarına da ekleme yapmadım, müfteri olan kimdir!!
Okumamı salık vermişsin bana, sen de bi zahmet.. O çocukları oraya kim tıkıştırdı, sen onu araştır önce.. Sünnet ve farz ayrımını okuyarak başlayabilirsin işe..