Yaşar Nuri'nin Kuran kursu faciası ile ilgili yazısı

Yaşar Nuri'nin Kuran kursu faciası ile ilgili yazısı

İletigönderen Çetin Taş » Prş Ağu 07, 2008 16:51

18 cana mal olan Kur’an kursu faciasının düşündürdükleri

3 Ağustos 2008 günü Konya’nın Taşkent İlçesi’nin Bağcılar Beldesi’nde izinsiz açılan Kur’an kursunun çökmesi sonucu ölen 17’si kız çocuğu 18 kişinin enkaz altında can vermesinin sorumluları aranırken, ölen çocukların ana-babaları kamuoyu önünde şu mealde konuşabilmişlerdir:

“Onlar Kur’an öğrenirken öldüler, şehit oldular. Dans ederken ölmediler. Biz bu ölümler için üzülmüyoruz; mutluyuz. Herkes kendi işine baksın.”

Şu kafaya bakın! Sanki ölüm sırasında dans etmemek şehitliğin garantisi. Ve sanki dans edenler dinsiz imansız ölüp gidiyorlar. Şu nasipsizliğe, şu İslamdışılığa bakar mısınız!

İşte din adına öne çıkan insanlar bunlar. Bunların aldatılmaktan kurtulmak gibi bir niyetlerinin olduğu söylenebilir mi? Bunların İslam’dan nasiplerinin olduğu söylenebilir mi?

Bunlar önce, ‘Allah’ın verdiğine itiraz edilmez; doğurabildiğiniz kadar doğurun’ diyenlerin Allah ile aldatmalarına kanarak ha bire doğurmakta, sonra da çocuklarını bedava bakılsınlar diye ‘Kur’an kursu’ yaftalı cehalet ve hurafe merkezlerine teslim etmekteler. Geçmiş yıllarda ekranlara yansıyan rezaletlerden gördük ki, bu çocukların bazen ırzlarına musallat olunmakta, bazen de canları gitmektedir. Her iki halde de, eleştiri getirenlere söylenenler hazır:

“Kur’an’dan rahatsız mı oluyorsunuz?”

Dinin insan ve kutsal değerler aleyhine hayasızca kullanılmasından şikâyetçi olan insanlara daha ilk anda söylenen bu aforoz cümlesi, tarihin en namussuz sloganlarından biridir.

En namussuz ve en dinsiz…

Bundan daha kahır verici olanı ise şudur:

Bu aforoz cümlesini sadece Allah ile aldatma tezgâhının öncüleri değil, bazen, tasallut ve ölümlerden zarar görenlerin aileleri de (elbette ki, bilmeden, anlamadan, temiz niyetle) telaffuz etmektedir. Böyle olunca da kimsenin ağzını açmaya mecali kalmıyor.

Allah ile aldatma tezgâhı işte böyle işleyen bir tezgâh! Tarihin en zalim, en hayasız, en sinsi ve en şeytanî tezgâhı.

Bu tezgâhın oyununa gelmiş insanlar Allah ile aldatan siyaset simsarlarına oy verip onları iktidar yaptıklarında bu sistemin adı demokrasi, bu iktidarın adı demokratik iktidar mı olacak?

Allah ile aldatmanın açtığı bela işte böylesine korkunç bir beladır.

Allah ile aldatma basınının bu korkunç olay üzerine takındığı tavır da ayrı bir insanlık faciasıdır. Bu utanç verici tavrın eleştirisini, bir zamanlar, Allah ile aldatma ekiplerinin çok saygın isimlerinden olan gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’un kaleminden bir ibret tablosu halinde izleyelim:

“Dinle beni bre gafil Müslüman! Sen beni ‘Kâfir oldun, Deccal oldun, Salman Rüşti oldun’ falan diye terörize ederek susturacağını mı sanıyorsun? Senin idraksiz, şuursuz ve saplantılı dindarlığının ürettiği bu şapşal ithamlardan tırsıp, o 17 günahsız küçük kızın hesabını soramayacağımı mı zannediyorsun? Senin sorumsuzluğuna, vurdumduymazlığına, ahlaksızlığına, çarpık kader anlayışına da şiddetle karşı çıkacağım elbet.”

“Galiba sen beni 17 küçük kızın ölümünün sorumluluğunu, ‘Bütün suç tüpçüde!’ şeklindeki manşetiyle tüpçüye yükleyen, ahlaksızlığı kendisine şiar edinmiş ‘Vakit Gazetesi’ tayfasındakilerle karıştırıyorsun. Sakın karıştırma!”

“Unutma ki, onların işlerine ya ‘sütçü’ karışır, ya ‘tüpçü.’ Daha önce, ‘İslam davası’ (!) adına küçük bir kız çocuğunun tâciz edilmesine sahip çıkan zihniyet, ‘İslam davası’ adına 17 küçük kızın enkaz altında can vermesini tabii ki tüpçüye ya da sütçüye yükler. Onlardan başka ne beklenir ki?”

“Birileri çaresizlik ve yoksulluk içinde çırpınan köylülerin kızlarını, ‘Kuran öğreteceğiz’ diye evlerinden alıp götürecek. Ancak, o kızların can güvenliğini sağlayamayacak. Barınma koşullarını yerine getirmeyecek. Doğru dürüst hiçbir önlem almayacak. Sonra bir gün, sabah namazı vakti, kızların barındırıldığı bina korkunç bir gürültüyle çökecek. 17 kız o binanın enkazı altında can verecek. Ve ben de, bu durum karşısında, ‘Bu kızlar orada Kuran öğreniyordu... Namaza kalkmışlardı... Bu yüzden onlar şehit olmuştur... Ne mutlu onların anne ve babalarına’ diye yazacağım, başka da bir şey yazmayacağım, öyle mi?”

“Ben onlara ‘şahadet şerbeti içirmek’ yerine, neden önlem alınmadığını, neden denetimsiz kurs açıldığını, neden izinsiz iş yapıldığını, neden koruma altında tutulan küçük kızların can güvenliklerinin sağlanmadığını sorarım.”

“Bir şey daha var ey gafil Müslüman. Sen zannediyor musun ki, Konya’nın o kuş uçmaz kervan geçmez bölgesinde ‘yurt’ adı altında kaçak Kuran kursu açan o adamlar, salt ‘Kuran öğretmek’ gibi kutlu bir işe soyunmuşlardır. Sen zannediyor musun ki, adamların tek amacı, Allah rızasını kazanmaktır. Eğer öyle olsaydı. ‘Kuran öğreticiliği’ gibi dokunulmaz bir gücü ellerine alıp, türlü çeşitli politik oyunlar çevirmezlerdi. Sen "o cemaatin kaç liderinin, kaç partiden milletvekilliği kaptığını biliyor musun? Düne kadar Demirel’in, Mesut Yılmaz’ın, Erbakan’ın listelerinin en tepesine oturan bu adamların, şimdi AKP listelerinde yer bulabildiğinden haberdar mısın?”

“Küçük köylü kızlarının cesetlerinin üzerinden yürütülen bu kirli güç mücadelesine neden destek verecekmişim ki? ‘Bütün suç tüpçüde’ diye yazıp ‘İslam mücahidi’ olacağıma, alınmayan önlemlerden zerre kadar söz etmeyip, ‘Şehit oldular’ diye etliye sütlüye dokunmayan başlıklar atıp, ‘Bu Ahmet Hakan ne kadar takva sahibi bir adamdır’ diye takdir kazanacağıma, hesap sorarak ‘Deccal’ olmayı yeğlerim.”
(Hürriyet, 4 Ağustos 2008)

Allah ile aldatmanın havuzuna yıllarca sadakat ve gayretle su taşımış bir kalemin isyanı var bu satırlarda. Sürüp giden insanlık dışı aldatmaya artık o bile dayanamamış.

Bir isyan da ‘Allah ile aldatmanın bir tür saltanat partisi olan AKP’nin 22. Dönem milletvekili ve Diyanet İşleri Eski Başkanı Tayyar Altıkulaç’tan. Altıkulaç, 18 kişinin ölümüne sebep olan kaçak Kur’an kursu faciası üzerine verdiği demeçte Allah ile aldatmanın hangi kerteye getirildiğini ve nasıl himaye gördüğünü ürpertici cümlelerle şöyle anlatıyor:

“Böyle izinsiz faaliyetlerin yaygınlaşacağını biliyordum. Uyardım ama dinlemediler. İzinsiz Kur’an kursu açanlara verilen cezanın hafifletilmesi ile bu faaliyetlerin daha da yaygınlaşacağı ve önüne geçilmez hale geleceği endişemi paylaşarak arkadaşlarımı uyardım, dinlemediler. Konya bir olaydır. 18 can gitmiştir. Elinizi vicdanınıza koyarak gerekeni yapın.”

“Bu gizlilik niye? Türkiye’de Kur’an kursu açmak ve öğretmek yasak bir iş değil; devletin güvencesi, Diyanet ve Milli Eğitim’in denetimi altında bütün genişliğiyle yapılabilen bir faaliyettir. Bir kısım faaliyetler bu şemsiye dışında yapılmak isteniyorsa bunun başka nedenleri vardır. Bu nedenler üzerinde her vatandaş gibi devletin de tüm yetkililerin de durması gerekir. Bir kurs, bir pansiyon niçin izinsiz açılır? Mülkî idare buna niçin göz yumar; siyasetçiler niçin bu insanlara göz kırparlar? Mezhep ve meşrebimiz, sempati duyduğumuz cemaat ya da tarikat ne olursa olsun, maksat, masum bir çerçevede insanımıza din eğitimi vermekse bu gizliliğin anlamı ne?” (Hürriyet, 4 Ağustos 2008)

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/yasarnuriozt ... 1&sz=11964
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen maydonos » Prş Ağu 07, 2008 19:47

anlami Ataturk dusmani ve vatanhani yetistirmek..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Çetin Taş » Prş Ağu 07, 2008 23:02

anlami Ataturk dusmani ve vatanhani yetistirmek..
Hızlı Düzenle

:(
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen gefallen » Cum Ağu 08, 2008 7:41

vallahi çok güldüm :))

yaşar nuriye mi kaldık aman allah korusun..

iyiki bi allahla aldatanlar diye kitap yazdın vurgula dur artık her yazında..

yaşar nurinin alıntı yaptığı yazara bak ''ahmet hakan '''

ya bırakın allah aşkına güldürmeyin beni..

töbe yarabbim :))))))))
Kullanıcı küçük betizi
gefallen
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen kaye » Cum Ağu 08, 2008 8:58

gefallen yazdı:vallahi çok güldüm :))

Bu nasıl bir yorumdur yahu!!
Sen nerede gülünmesi, nerede ağlanması gerektiğini bilemiyor musun?
Espri mi yapmış Yaşar Nuri bu yazısında?
Ya da alıntıladığı yazıda mı komik birşeyler var!!
"alıntıladığı yazara bak" demişsin, o alıntı yaptığı yazarı yeterince deşmiş zaten Yaşar Hoca; kim olduğunu, nerden geldiğini yazmış, nerenle okudun yazıyı anlamadım!!
Hem de tabanda tamamen zıt düşüncede ve eylemlerde olmalarına rağmen "Ahmet Hakan'ın kaleminden ibret tablosu" diye aktararak böyle mühim ve elim bir konuda aynı fikirde olduklarını da göstermiştir Yaşar Hoca..
Ya sen??
Kendi tepkine bak bir de..
18 can gitmiş, sen kahkalarla gülüyorsun.
Onsekiz insan!!
Aklın alıyor mu? Sizin aile kaç kişi, 18 sayısı sizin ailenin kaç katı??
Bunun sağı-solu, önü-ardı, Yaşar'ı-Hakan'ı olur mu!!
Asıl suçluları değil, suçu ortaya çıkartanları eleştire eleştire geldik bugüne zaten..
Senin gibileri yüzünden..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen orhunefe » Cum Ağu 08, 2008 11:46

Bu yazıya karşı yazılmış bir yazı yenişafaktan.

Allah ile aldatanın önde gideni

http://www.haber10.com/makale/12321

Bu çok mühim değil. Fakat aynı başlıkla Y.N.Ö hocaya ve son kitabına karşı yazılmış en etkili yazı bence şu. Okunması lazım.

http://www.haber10.com/makale/11476/
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen Çetin Taş » Cum Ağu 08, 2008 12:09

Kaye kardeş.Sen bu gefallen takma isimli patavatsıza bakma.Adamın daha ilk mesajı.Mesajının içeriğine,patavatsızlığına ve badem bıyıklılara özgü espiri anlayışına baktığımızda zaten adamın kafa yapısı kendini ele veriyor.Sevgi kelebeklerinden biri bizim platformda çiçek koklamaya heveslenmiş belli ki.Ama devam ederse burada onun koklayabileceği yegane çiçeğin kaktüs çiçeği olduğunu görecektir.

orhunefeHer iki linkte aynı makaleye gidiyor.
Ayrıca makale son derece uzun,sıkıcı ve malum zihniyetin Yaşar Nuri'nin yazdıklarına karşı tahmin edilebilecek tepkisi.Bana çok ilginç gelmedi.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen kaye » Cum Ağu 08, 2008 13:11

Haklısın galiba Çetin..
Bu arada makalelerin ikisi de farklı.. Fakat ben de sonuna kadar ilk okuyuşumda gelemedim, baktım bir tanesi "kaçak" kelimesiyle, binanın ve kursun kaçaklığının ayrılığı olarak düşündürmek istemiş, sıkıntı geldi. Ama akşam sağlam kafayla okumayı düşünüyorum. Bakalım neler zırvalıyorlar..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Cum Ağu 08, 2008 15:11

Evet ya.Ben birinin sadece başlığına bakıp aynı demişim.Özür dilerim.
Ama adamların beyinlerinin sığlığına bak.Yazıya başlık konusunda bile farklı bir şey üretemiyorlar.Beyin hep tek tip.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen kaye » Cum Ağu 08, 2008 15:23

Çetin Taş yazdı:Beyin hep tek tip.

Yine haklısın Çetin..

..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletigönderen hirbo06 » Cum Ağu 08, 2008 22:19

orhunefe yazdı:Bu yazıya karşı yazılmış bir yazı yenişafaktan.

Allah ile aldatanın önde gideni

http://www.haber10.com/makale/12321

Bu çok mühim değil. Fakat aynı başlıkla Y.N.Ö hocaya ve son kitabına karşı yazılmış en etkili yazı bence şu. Okunması lazım.

http://www.haber10.com/makale/11476/

Merhaba.
Yasar Nuri' nin ve orhunefe'nin belirrtigi diger iki makaleyide okudum...Birinci makalenin yazari Safak Tuna zaten isi gucu provakatif yazilar yazmak olan ona buna catmaktan ziyade millete bilgi isik tutatacak hicbir yazi yazmayan birisi. Zaten olayi bir mutaahhitlik meselesine indirmis, yav sen beton kalitesinden neden konusmuyorsun diye Yasar Nuri'ye yuklenmis...dupeduz kin kusarak yazilmis sacma bir yazi....Bu susurluk kazasindan sonra, arabadan su isimler cikti arastirilmasi lazim diyen birine, hayir sacmalama burada bahsedilmesi gereken turkiye deki trafik canavari, yollarin durumu, vs demek gibi birsey...Ne yani Kuran kursunun kacak oldugunu, sorumlularin cezalandirilmasini istemek nasil oluyor da bir insani "kopek" yapiyor "Allah ile aldatanin onde gideni" durumuna getiriyor. Yalakaligin, tarikatlara hos gorunmenin sinirini Safak Tuna ve benzeri insanlar artik bizimde midemizin kaldiramayacagi yerlere getiriyorlar..Ikinci yazar Ihsan Eliacik ise isim vermeden Yasar Nuri'yi "egemenlere" yagcilik yapmakla ve hirsa kapilmakla yargiliyor...Dini kendi ve babasinin ona anlattigi bicimde algilamamizi empoze etmeye calisiyor...Despotik bir yaklasimda bulunmus aklincada uzun yazisinda aciklamis....Sormazlarmi sayin yazara su an "egemen" olan guc AKP iktidari degilmi, sen ve senin gibiler degilmi yalakanin daniskasi....Bilgi birikimin nedir bilemiyorum da kendisini ispatlamis profosor birinin bilgisini yerden yere vurabilmen icin seninde hic olmazsa o kisinin nasil aldatildigi, insanlarimizin Allah ile aldatilip aldatilmadigi uzerine bir paragraf ornek vermen iyi olmazmiydi 5 sayfalik yazinda...Neyse kardeslerim milletin dinle akli yikanmis, vatandas cahil arkasindan kosmakta bu tiplerin...Allah sonumuzu hayir ede...Saygilar
Kullanıcı küçük betizi
hirbo06
Üye
Üye

İletiler: 156
Konum: ONCE AHLAK,TERBIYE VE NEZAKET SONRA FIKIR ALISVERISI! SAYGIMIZ; BILGI,DUSUNCE VE EMEGE, REP'E DEGIL!

İletigönderen Kadir Kavri » Cum Ağu 08, 2008 23:40

Şu kafaya bakın! Sanki ölüm sırasında dans etmemek şehitliğin garantisi. Ve sanki dans edenler dinsiz imansız ölüp gidiyorlar. Şu nasipsizliğe, şu İslamdışılığa bakar mısınız!

Aslında Bu Söz Herşeyi Açıklıyor,Acılı Baba'nın Üstüne Pek Fazla Gitmek İstemiyorum Lakin Bu Yazıyı Okumasını Tavsiye Ederim.
Kullanıcı küçük betizi
Kadir Kavri
Üye
Üye

İletiler: 41

İletigönderen gefallen » Sal Ağu 12, 2008 22:26

kaye yazdı:
gefallen yazdı:vallahi çok güldüm :))

Bu nasıl bir yorumdur yahu!!
Sen nerede gülünmesi, nerede ağlanması gerektiğini bilemiyor musun?
Espri mi yapmış Yaşar Nuri bu yazısında?
Ya da alıntıladığı yazıda mı komik birşeyler var!!
"alıntıladığı yazara bak" demişsin, o alıntı yaptığı yazarı yeterince deşmiş zaten Yaşar Hoca; kim olduğunu, nerden geldiğini yazmış, nerenle okudun yazıyı anlamadım!!
Hem de tabanda tamamen zıt düşüncede ve eylemlerde olmalarına rağmen "Ahmet Hakan'ın kaleminden ibret tablosu" diye aktararak böyle mühim ve elim bir konuda aynı fikirde olduklarını da göstermiştir Yaşar Hoca..
Ya sen??
Kendi tepkine bak bir de..
18 can gitmiş, sen kahkalarla gülüyorsun.
Onsekiz insan!!
Aklın alıyor mu? Sizin aile kaç kişi, 18 sayısı sizin ailenin kaç katı??
Bunun sağı-solu, önü-ardı, Yaşar'ı-Hakan'ı olur mu!!
Asıl suçluları değil, suçu ortaya çıkartanları eleştire eleştire geldik bugüne zaten..
Senin gibileri yüzünden..

her kimsen yazdığım şeyi anlama sıkıntısı çektiğini düşünüyorum.. giden canlara sizden daha fazla üzüldüğüm kesin. . bunun tartışmasını yapmak yersiz..

bütün lafım yaşar nurinin kişiliğine ideolojisine falan filan..

yaşar nuri 5 vakit namazı tek seferde toptan kılabilirsin diyen

ve peygamberimizin sünnetini yapmasanızda olur diyen bi zihniyete sahip...

bu şahsın yorumlarına hak verecek birsi değilim..

yaşar nuri ve ahmet hakan gibi kişilerin kim olduğunu bilmek için araştırmak ve kitaplarını okumak gibi etkinliklerde bulunmak akıllıca olur....

yaptığın yorum tamamen talihsizlik ve iftira....

bir lafım da çetin taş şahsına var..

bahsettiği gibi bir tarikata cemaate filan mensup değilim..

ehli sünnet cemaatine mensubum ve dinimi yaşamaya çalışıyorum...ve en az sizinm kadar atatürkçüyüm...

bilmeden yorumlar yapmak seviye göstergesidir..

benim nacizane tavsiyem yaşar nuri ve gibilerini daha dikkatli araştırın....

selametle...
Kullanıcı küçük betizi
gefallen
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen tuba » Sal Ağu 12, 2008 22:56

her kimsen yazdığım şeyi anlama sıkıntısı çektiğini düşünüyorum.. giden canlara sizden daha fazla üzüldüğüm kesin. . bunun tartışmasını yapmak yersiz..

Hiç kusura bakma ama bizden daha fazla üzüldüğün yazının ciddiyetinden ve olaya yaklaşımından hiç belli olmuyor.....

bütün lafım yaşar nurinin kişiliğine ideolojisine falan filan..
yaşar nuri 5 vakit namazı tek seferde toptan kılabilirsin diyen
ve peygamberimizin sünnetini yapmasanızda olur diyen bi zihniyete sahip...
bu şahsın yorumlarına hak verecek birsi değilim..
yaşar nuri ve ahmet hakan gibi kişilerin kim olduğunu bilmek için araştırmak ve kitaplarını okumak gibi etkinliklerde bulunmak akıllıca olur....

Okumak yetmez, okuduğunu anlamak, düşünmek, sorgulamak da gerekir...
Sünnet adı üstünde "sünnet"tir...yani yapılması Müslüman için farz olmayan ama yapılırsa da güzel olandır...hangi gerekçe ile sünnet ve farzı bir tutabiliyorsun anlamış değilim...Sünnet, yapılması farz olan ise, farz nedir? sünnetten farkı nedir?
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

Dinciyle dindarin farkini çok güzel anlatiyor

İletigönderen mustafat » Sal Ağu 12, 2008 23:29

Yasar hoca dinciyle dindarin farkini çok güzel anlatiyor. Bence bizim millete en çok lazim olan budur.

Dinci ibadet ve vitrin müslümandiginda sampiyondur. Bakan varsa günde 5 degil 10 vakit namaz kilar, kalabalik ve pis umumi tuvaletlerde abdest aliyorum ayagina ayaklarini yikar, bol bol Arapça kelime kullanir, kokteyllerde alkol yerine sertbet içer, helal dis macunu kullanir, esinin basina türban geçirir...

Kilcik tüy detay ve sekilde 100 üzerinden 100, ama dürüstlük, dogruluk, dayanismacilik anlaminda içerik ararsaniz dincide bulamazsiniz. Tam tersine, dini bile çikar için kullanabilen bir adamdan her türlü namussuzluk beklenmelidir. Bir de dincilere körü körüne inanan saf koyunlar var ki onlar ayri bir felaket.

Buraya kadar hersey kolay. Ancak benim anlamakta zorlandigim bir konu var.

Ideallerini begenelim begenmeyelim, inandiklari dava ugruna savasan idealist insanlar dogmatik de olsalar genellikle dürüst olur, bazen siddete sapsalar da yalana dolana pek sapmazlar.

Bu AKP'nin çekirdek kadrosu, Erdoganlar Güller vs. belli ki idealist insanlar. Atatürk'ün laik cumhuriyetini yikip yerine otoriter bir rejimle yönetilen Arapvari bir Islam devleti hedefliyorlar, ve bu dava ugruna her yöntemi mübah sayarak bir savas veriyorlar.

Fakat böyle bir idealizmle binbir yalani dolani, emperyalizmle isbirligini, vurgunculugu yolsuzlugu nasil bir araya getiriyorlar? Ayni kafada idealizmle korkunç bir firsatçilik nasil bariniyor?
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletiler: 153

Sonraki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x