Dijital yaşam, suç ve terör kavramlarını da değiştiriyor. 2012 siber güvenlik karnesi, önümüzdeki yıllar için karamsar bir gelecek çiziyor.
Modern insanların teknolojiye olan bağımlılığı inkar edilemez seviyeye yükseldi. Teknoloji iş hayatımızı, özel hayatımızı, eğlencemizi ve sağlık sektörümüzü adeta yönetiyor. İnsanlar, eski yöntemler yerine İnternet’in nimetleri sayesinde alışveriş yapıyor, iş buluyor ve evleniyor. Telefonlarımızla başlayan, akıllı cihaz çılgınlığı, ayakkabılarımıza kadar yayıldı. Yakın gelecekte içerisinde teknoloji olmayan ürünleri bulmak zorlaşacak. Teknoloji toplumuna dönüşen ülkeleri yeni bir tehdit bekliyor. Suç ve terör anlayışı artık teknolojiyle birleşti. 2012 yılının güvenlik raporuna göre, hacker’lar eski moda suçlulardan daha çok kazandı.
Belirli bir devlete bağlı olmayan hacker terörist örgütlerse, dünya çapında milyar dolarları aşan kurumsal ve bireysel zarara neden oldu. İnsanların, özel bilgilerini paylaştığı sosyal medya hesaplarıyla yoğun virüs ve malware saldırısı altında. 2012 yılı içerisinde yüzlerce milyon insan, hack saldırılarıyla karşılaştı. Bazılarıyla kişisel bilgilerini, spam karaborsasına kaptırdı. Stuxnet gibi, devletleri hedefleyen virüslerin sayısı arttı. Bazı virüsler sadece, belirli ülkeleri hedefleyerek dünyaya mesaj vermeyi hedefledi. Java ve diğer programlarda bulunan güvenlik açıklarını otomatik olarak tespit eden Blackhole uygulama, dünyaya kan ağlattı. Blackhole, tüm dünyadaki sitelerin ve sosyal medya hesaplarının yüzde 27′sini ele geçirdi. Dünyanın en tehlikeli ülkeleri Çin, Tayvan ve Arap Emirlikleri oldu. En güvenli ülkelerse, Norveç, Japonya ve İsveç olarak belirlendi. Başta Avustralya ve ABD olmak üzere tüm dünya akıllı telefondaki virüslerin etkisi altına geldi. En çok saldırı 2012 yılında Rusya’dan geldi. Rus hacker’lar özellikle malware konusunda tüm dünyayı tehdit etti.