Hepimiz birilerinden bu sözü duymuşuzdur. Yeni nesilde saygı kalmadı diyerek başlayan cümlelerde kendi zamanlarındaki saygıdan bahsederler suan yaşı 40 - 45 üzeri olan insanlar. Babalarının yanında oturuşlarından , yaşlılara saygılarından bahsderler ve durup durup çocuklarından dem vururlar.
Ama hiç düşünmezler bu " saygısız , ahlaksız" yeni nesili kim yetiştirdiğini. Onların dertleri yeni nesildir , sayguı görmemeleridir ve kronik hastalıklarımızdan biri olan olayın gerçek yüzünü görememek , görmek istediğimiz yönünü algılamak burda baş gösterir. Sorarsın sende hafif alaylı
- eee bu çocuğu sen yetiştirmedin mi ?
- cevap yok .
Geçenlerde arkadaşlarımın birnin başına böyle bir olay gelmiş. Dolu olan minübüste giderken çevresine biraz bakınmış ve genç , öğrenci tayfası oturuyor ne hikmetse yaşlıların hepsi ayakta. En son ellili yaşlarında bı abimiz o sihirli cümleyi söylemiş . " Yeni nesilde saygı kalmadı ".
Tabiki ardına teyzeler , amcalar desteklemiş abimizi . Hoş bizim gençlerde bi alınma yok kimi müzik dinliyor , kimi mesaj çekiyor.
Arkadaşım dayanamamış ve başlamı anlatmaya kim yetiştirdi bu çocukları ? siz yetiştirdiniz ve şimdi kalkıp dert yanıyosunuz . Tabi bu durumda kimse savunacak kelime bulamamıs.
Soru doğru ancak soruyu soranlar doğru insanlar değil. Devlet meselesi konuşmanın "kaka " olduğunu öğütlediğiniz ve çocuklarınızla ilgilenme anlayışının sadece ihtiyaçlarını karşılamak olduğu bir gençlikten daha fazlasını bekleyemezsiniz. Bunlar sizin büyüttüğünüz çocuklar ve din unutuldu , ahlak unutuldu , Türk örf adet gelenekleri unutuldu demeniz için öncelikle sizin bunları yeni kuşaklara aktarmanız gerekirdi ama yapamadınız.
Kiminiz ticarete girip bol para kazanma derdinde , kiminiz kahvelerde iş çıkışı stres atma derdinde bir ömür geçirdiniz ve şimdi bu sizin büyüttüğünüz Türk Gençliği. Anneleride farklı bişey yapmadı . Gündüz gezmeleriyle ömür geçirdi , anneliğin sadece yemek yapmak , temizlik yapmak ve çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu zannetti. Düşünemedi çocuğun ilk eğitimini onu biirey yapan özelliklerinin , onun kişiliğinin en büyük oluşum döneminin aile içindeki dönem olduğunu bilmedi ve sadece büyüttü .
Bedenen gelişmiş , zeka olarak üstün ancak ahlak olarak zayıf bir gençlik yetişti .
Sizce sizin şikayet etme hakkınız varmı ?