Bence bizim neden bir Al Caponemiz, ya da Godfather gibi bir filmimiz yok diye hiç üzülmemeliyiz, çünkü son günlerdeki hareketlerine bakarak söylüyorum, Tayyip Erdoğanın maşallah efsane mafya lideri Al Caponeden hiçbir aşağı kalır yanı yoktur. Fazlası bile var: Amerikalı Al Capone uyuşturucu ve alkol işlerinden geçinmeye çalışıyordu, bizimki koca bir devleti sömürüyor.
- Hukuk sistemini altüst etmek var (Al Capone jüri üyelerini satın almıştı, bizimki de savcıları satın alıyor, kadrolaşmayla adalet sistemini ele geçiriyor)
- Kabadayılık var, Alicengiz oyunları var
- Tehdit var; tehditin açığı var, şifrelisi var
- Şantaj var
- Organize yolsuzluk var
Deniz Feneri soruşturmalarıyla biraz köşeye sıkışan yerli Al Caponemiz sizce şimdi ne yapar?
Halk hedef saptırmak amacıyla Aydın Doğanla girilen polemiği pek yutmamış görünüyor. Üstelik hedef saptıracağım derken yerli Al Capone « ben Ceyhan rafinerisi için Berlusconi ve Putinle anlaşıp Calıka söz vermiştim » dedigini belli ederek tuhaf yeni açıklar veriyor.
Benim bildiğim Al Capone şimdi karşı saldırıya geçer. Mesela kendi savcılarıyla muhalefete karşı Ergenekon benzeri yeni soruşturmalar açtırarak. Veya gerekirse ABDyle anlaşır, milleti şok edebilecek yeni bir gündem, yeni bir felaket yaratır.
Milletçe gurur duydugumuz yerli Al Capone sizce şimdi ne yapar?