YÖK Başkanı'na Şok İnceleme

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

YÖK Başkanı'na Şok İnceleme

İletigönderen Efe » Prş Şub 28, 2008 18:13

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan hakkında inceleme başladı. İncelemenin zamanlaması ilginç. Nedeni ise;

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan hakkında inceleme başlattı.

Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı bu incelemenin sebebi YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın "geceyarısı bildirisi"... Özcan Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanı tarafından onaylanır onaylanmaz bir geceyarısı yayınladığı bir bildiriyle "Anayasanın verdiği güçle türbanın üniversitede artık serbest olduğunu" söylemiş ve rektörlere türbanlı öğrencilere okullara almalarını "emretmişti"

BAŞKAN GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI

Bu bildirinin ardından YÖK Başkanı hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın bugün işleme koyduğu suç duyurusunda ise "YÖK Başkanı'nın böyle bir bildiri yapma yetkisi yoktur. Bu yetki YÖK Genel Kurulu'na aittir. Başkan görevini kötüye kullanmıştır" deniliyor.

İNCELEMENİN ZAMANLAMASI İLGİNÇ

Savcılığın incelemesinin zamanlaması da haylı dikkat çekici... Bugün Dengir Mir Mehmet Fırat savcıları göreve çağırmıştı ama o rektörler için yapmıştı bu çağrıyı. Mir Mehmet Fırat'ın çağrısının hemen ardından başlatılan incelemenin zamanlaması ise bu açıdan manidar...

Ancak savcılık YÖK Başkanı hakkında sadece inceleme yapabilecek. Çünkü soruşturma hakkı bulunmuyor. Bu yetkiyi MEB veriyor.

Kaynak

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen Türk-Kan » Prş Şub 28, 2008 18:42

Yahu, zamanlamanin neresi ilginc... Sayin AKP'nin borozani "Isterse Söylemesin" hakkinda kac tane suc duyurusu var :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Prş Şub 28, 2008 19:13

YÖK değil, LÖK Başkanı. YÖK başkansız kalmıştır...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 01, 2008 1:19

Artik ok yaydan cikmis durumda. Bakan Celik, savciligin inceleme dosyasini görmeden sorusturma icin izin vermeyecegini aciklamis :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Cmt Mar 01, 2008 1:48

Çelik'ten Özcan'a kalkan
Milli Eğitim Bakanı Çelik, Özcan hakkında soruşturmaya izin vermeyeceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında soruşturmaya izin vermeyeceğini belirtti.

Çelik, çeşitli açılış ve ziyaretler için geldiği Sakarya'da gazetecilerin, ''YÖK Başkanı ile ilgili soruşturma açılmasına izin verecek misiniz'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Soruşturma açma yetkim var. Sayın YÖK Başkanı'nın bugüne kadar yaptıklarının suç teşkil ettiğine inanan birisi değilim. Yaptıklarının suç teşkil ettiğini sanmıyorum. İzin vermeyeceğim'' dedi.

http://www.gercekgundem.com/?p=117183&com=all

Habere şu yorumu üç defa gönderdim, yayınlamadılar. :twisted:

Yahu yayınlayın şunu, isim de vermiyoruz nihayetinde.

Şöyle yazayım: Alttaki yazdıklarımın, Gerçek Gündem haber sitesi ve "Çelik'ten Özcan'a kalkan" başlıklı haber ile, yakından yahut uzaktan bir alâkası yoktur. Yazılanlar, "tamamen hayâl ürünüdür". Oldu mu şimdi¿?

Olan THY'de kesilen LÖK'e oldu. Ben sayın Alık'tan, o değerli LÖK'e de kalkan olmasını isterdim.

Olsun, sayın Helik'i yinede kutluyorum.

Eskilerden bir güfte ile bu yazıyı bitereyim:

Kalkan balığına bakın da
Usta keseri gibi

Kalkan balığına bakın da
Usta keseri gibi

Arkası kamburlaştı, oh oh, ey halkım
Eşek semeri gibi, eşek semeri gibi
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x