YÖK Başkanı Teziç'e saldırı girişimi
Yükseköğretim Kuruluna (YÖK), bugün 30-35 yaşlarında olduğu ifade edilen kimliği belirsiz bir kişi saldırıda bulundu. Kuruma girişi korumalar tarafından engellenen saldırganın etrafa üç el ateş ederek kaçtığı öğrenildi. Saldırganın gasp ettiği taksi Kızılay Meşrutiyet Caddesinde bulundu.
YÖK saldırganı güvenlik kamerasına böyle yakalandı!
Bugün saat 14:30'da Ankara Bilkent'te bulunan YÖKün garaj kapısına gelen kot pantolonlu bir kişi başkanla görüşmek istediğini söyledi. Sadece araç girişlerine izin verilen kapıdaki korumanın durumdan şüphelenmesi üzerine şahsa izin vermedi.
Kapıda başlayan boğuşma üzerine saldırgan silahını çıkartıp üç el ateş etti. Boğuşma sonrası yaşanan telaş ortamından yararlanan saldırgan koşarak kaçtığı ve taksiye binerek uzaklaştı. Saldırgan, YÖK Başkanı Prof. Teziç ile karşı karşıya gelmeyi başaramadı. Polis kaçan saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
İlk belirlemelere göre, saldırgan kapıda güvenlik görevlilerine silahını çekip 'beni başkanın bulunduğu kata çıkarın' diye bağırdı.
YÖK Başkanı Teziç, olayla ilgili olarak şu anda bir açıklama yapmak istemediğini söyledi.
KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENİYOR
YÖKteki silahlı saldırıya ilişkin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler inceleniyor. Jandarmanın yürüttüğü soruşturmaya polis de katkı sağlamaya çalışıyor. Güvenlik kamerasında bulunan görüntüleri inceleyen yetkililer, kayıtlardan ipuçu arıyor.
Saldırganın Kızılay Meşrutiyet Caddesi üzerinde kayıplara karışmasının ardından bulunan takside parmak izi araştırması yapıldığı ifade edildi. Bilkentten gasp edilen taksinin sürücüsünün ifadesi Jandarma tarafından alındı.
30-35 yaşlarındaki esmer, ince yapılı saldırgana ilişkin eşgali ve görüntülerin ekiplere dağıtıldığını ifade eden emniyet yetkilileri, kentin tüm giriş ve çıkışlarında denetim yapıldığı ifade ettiler. Ayrıca saldırganın görüntülerinin çoğaltıldığını da bildiren YÖK yetkilileri, kimliğinin belirlenmesi için Hrant Dink Cinayetinde olduğu gibi televizyon kanallarına ve gazetelere bunların dağıtılacağını kaydettiler. (ANKA)
BİLKENTE ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR
Saldırganın yakalanması için YÖKün bulunduğu Bilkent bölgesinde Jandarma tarafından, Ankara genelinde de polis tarafından sıkı bir denetimin başlatıldığı öğrenildi. Saldırganın gasp ettiği taksi ise Kızılay Meşrutiyet Caddesinde bulundu.(ANKA)
Kaynak