Hedeflerimizi ve isteklerimizi bile dillendirmekte zorlaniyoruz. En cesur yazarlarimiz bile ancak ucundan dokunabiliyor beyan edilmesi gereken ve ugrunda savasilmasi gereken gerceklere. Politik alanda da sesini duyuran cesur ve stratejik yuzlerce aydinimiz, politik liderlerimiz ve askerlerimiz olmasi gerekirken, halen korkak bir millet gibi sesimizi kisiyoruz. Bu kolelik, sosyal sinifcilik, parayla kontrol edilen beyinleri yikanmis ve sartlandirilmis bireylerden olusan sahte rekabetcilik sistemi icinde cesur bir lider cikaramiyoruz Kuran'in "ihtiyac fazlasinin biriktirilmemesi gerektigini" ilan ettigini haykiracak.
BU sinifci, kategorici, paraci, gosterisci sistem icerisinde, bireysel rekabetciligin insan ruhunu vahsilestirdigi, kiyaslama, kiskanma, mal mulk edinme sistemi icerisinde, neden insanlar vatanlari icin olsun ku? Hersey rekabet degil mi? Sen ol, ben bmw alayim, yazlik alayim, komsumunkinden daha iyi seyler alayim. Kardeslik, esitlik, saygi yerini rekabete birakti, bati kulturunun ve tuketim normlarinin hayatimizi belirledigi bir anlayis icindeyiz. Zenginlerin, sinifci, kategorici insanlarin ulkesini kurtarmak icin kim canini feda eder ki? Insani ve evrensel degerler yerini para, guc, mal, mulk anlayisina birakmisken kim bu vatan icin olur? Fakirler ve alt tabakadan, milliyetcilik ve dincilik ile kandirilmis olanlar mi? Vatan ancan esitlik, kardeslik ilkeleriyle vatandir, sinifcilik, rekabetcilik bir uretim ve tuketim ciftligidir, insanlarin enerjisini rekabete ve gosterise kullandigi, vatan degildir. Vatan olabilmek icin herkesin Allah karsisinda esit oldugu sosyal, ekonomik ve politik ortam gereklidir. Kardesligin ve esitligin anlami budur. Parayla kontrol edilen, parayla yonetilen, para ve guc sahiplerine hizmet eden, birbiriyle rekabet halinde, sinifci, kategorici kitlelerden millet de olmaz, boyle bir yerden vatan da olmaz! Birinci ilke esitlik ve kardesliktir. Bunun icin de sosyal-politik-ekonomik esitlik sarttir. Herkes karakterinde ve yeteneklerinde farkli olabilir, bu farkliliklar ile farkli gorevler, hedefler ve amaclar edinebilirler, fakat birey olarak diger bireylerle esit olabilmek icin sosyal ekonomik ve politik esitlik sarttir.
Fesfesi ve bilimsel olarak da, hicbir deha ya da uretken insan digerinden fazla tuketim gucu haketmemektedir. Cennet dunyanin nimetlerinden birilerinin daha fazla faydalanmasinin bilimsel ve felsefi aciklasi yoktur. Herkes kendisini vareden sosyal ortamin, gen havuzunun, tarihin, kulturel ortamin bir parcasidir. Biri olmaz ise digeri de olmaz. Dahi biri var ise, bu butun toplumun gen havuzunun, sosyal enerjisinin bir parcasidir. Dahi isen bilimsel ve ekonomik kurumlari yonetirsin, gunes sistemini kesfetmemize yardim edersin, fakat tuketim gucu acisindan insan ihtiyacinin on kati fazlasini alamazsin. En zeki ve yeteneklilerin paraya hizmet etmesi ve para tarafindan kolelestirilmesi, topluma hizmet etmeleri gerekirsen, ne oldugu belirsiz hangi amaci guttugu bilinmeyen cikar guruplarina hizmet etmesi kabul edilemez. Ekonomik olarak esitsizlikci bir elit tabaka kabul edilemez. Kendini topluma kabul ettiren esitlikci aydinlar ve bilim insanlari, liderler ve politikacilar kabul edilebilir ancak, herkes gibi sosyal politik ve ekonomik olarak esit olan.
Kolelik, hapishane ve rekabetcilik sistemi icinde ruhsal sagligi bozulmuz yiginlar millet olusturamazlar, vatanlarina sahip cikamazlar, cunku onlarin milleti ve vatani yoktur, rekabet sistemi icinde uretkenliklerine, verimliliklerine, hizmetkarliklarina, genlerine gore odullendirilirler. Rastgele secilmis kategorilerdeki basarilarina gore degerlendirilirler. Enerjileri uretim ve tuketim kulturu ile calinir. Ruhsal enerjileri rekabetci ve acimasiz kultur ile calinir. Aile ve toplum sinifcilik ve rekabetcilik empoze eder.
Esitlik ve kardeslik ilkeleri uzerinde, dogu kulturu ve felsefesi uzerine, Allah'tan baska kimseden korkulmamasi gerektigi ilkesi uzerine, ihtiyac fazlasinin biriktirilmemesi gerektigi ilkesi uzerine, bireylerin ozgurluk ve bagimsizliligini korumalari ilkesi uzerine, devletin sosyal esitlik anlamina gelmesi gerektigi ilkesi uzerine kurulacak bir Turk Milleti ve Islam Dunyasi dunyanin en ileri medeniyeti olacaktir. Ataturk'ten sonra cok fazla gelismeler yasandi, yeni sorunlar ortaya cikti, bunlarin cozumleri de tartisilmalidir. Sinifcilik tartisilmalidir. Esitlik hedeflenmelidir. Kuvayi Milliye gereklidir, fakat hersey Kuvayi Milliye'ye indirgenemez. Sadece bagimsizlik savasi icin cozum uretmek yeterli degildir. Cozulmesi gereken, cozumu cok acik ve net olan, sadece cesaret gerektiren, esitsizlik ve sinifcilik gibi, toplumu curuten promlemlerimiz vardir. Bati'nin yalanlarini ve kolelik sistemini ithal ettik. Once bundan kurtulmaliyiz. Bati'nin somurme ve kolelik uzerine donen bir ekonomik sosyal sistemi vardir. Bundan kurtulmadan kalkinmak, bagimsizlik elde etmek, dogru politika uygulamak imkansizdir. Parayla kontrol edilen, ruh sagligi bozuk, hapishane psikolojisine sahip yiginlar olusur bu sistem ile. Vatan ozgurluk ve kardeslik demektir. Arabanin markasinin, ekonomik ve sosyal sinifin bu kadar onemli oldugu yerden vatan olmaz. Ciftlik olur.
Kitap yazmak onemlidir fakat devrim herkesin bildigi bariz seyler uzerinden cesaret, liderlik ve kararlilik ile yapilir. 5 dakikada anlatirsin derdini halka istersen. Halk kitaplarimizi okuyacak, aydinlanacak anlayisi yanlistir. Politik girisim gereklidir. Kitap kulubu olmamak, bir politik girisim olmak, cesur olmak ve risk almak gereklidir. Aksi zaten devrimcilik degildir kitapciliktir. Kitaplarin, okumanin ve aydinlanmanin onemi buyuktur, fakat devrim karsi guclerin kontrolundeki bir ortamda yapilir. Kitapla gelmez devrim, sosyal dinamikler, halkla iletisim ve cesaret ile gelir. Kitaplar, okuma, yazma ve bunlara zaman ayirma ancak kucuk bir azinligin imkani dahilindedir. Stratejiyi dogru koymak gerekir, felaketi ve kurtulus savasini beklemek yanlistir.