gönderen Son İktidar » Sal Haz 14, 2011 21:25
Türkiye'de yetişen özellikle iki "insan" türüne "halk" olarak çok yakından bir bakış;
insan 1;
"siz halktan uzaksınız, kopuksunuz..."
"elitsiniz, zenginin önde gidenisiniz..."
"darbecisiniz, ergenekoncusunuz, derin devletçisiniz... "
"halkı salak yerine koyuyorsunuz üzerine aşağılıyorsunz, hatta ırzına geçiyorsunuz..."
diyen dedirtilen her kişi;
siz necisiniz kardeşim, siz kimsiniz???
muhalefete muhalefet yapan bir kitle misiniz sadece, öyle mi bir zekisiniz?
yoksa hakikaten bir fikriniz, düşünceniz mevcut mu?!
Güzellik yarışmasında ödül kazanan saf kızlar gibi;
"özgürlük önemli bi şey",
"demokrasiyi çok seviyorum",
""liberalim ben biliyor musun",
"değişimden yanayım ben",
"heryerde barış olsun",
"insan hakları benim herşeyim" deyin ama,
halkız hele hiç demeyin komik olmayın;
hele ki ağababalarınız zaten aynı laflarla bütün dünyanın, her ülkenin halklarını aynı laflarla yedi ceddini s...ş durumdayken.
Ama güzel tabi duyunca ahenkli laflar, tınısı var, tabi diyor insan, mühim bu konular..
arkadaşım ne kastediyorsun, ne diyorsun, ne olsun ne etsin, çözüm ne?
Varsa alıntısız ya da "alıyorum" dışında bir sözünüz buyrun konuşun ki biz de anlayalım ne olduğunuzu, bir kere de verin almadan da görelim "fikir" sahiplerini kimmiş neymiş?
Hala derin devlet;
arkadaşım (anlayacağınız dilde) bi format - restart atın kafaya artık,
derin devlet dediğiniz yalakanın kralı haline geldiğimiz abd ve içerideki işbirlikçileri 65 yıldır,
derin devlet bu ülkede her zaman "bizim çocuklar yaptı"dır,
zamana ayak uydurur, bir gün bizim çocuklar yaptıdır, bir gün eşbaşkandır, bir gün gümrük birliğidir, bir gün susurluktur, bir gün koreye gidendir, bir gün libya, ırak, afganistan saldırısına destektir,
bir şeyi 1 milyar kere de söyleseniz, istediğiniz tertipleri de tezgahlasanız, gerçekler tarih boyunca suratınıza kazımıştır neyin doğru olduğunu,
okuyun okuyun biraz, profösör duayen sıfatları bol keseden dağıtılan, halka gram ülkeye gram faydası olmayan şaklabanlarınızın söylediklerini papağan gibi şakımayın,
abd'ye, küresel sermayenin yaptırımlarına rağmen ayakta durabilen bir derin devlet varsa hakikaten söyleyin üye olmayan şerefsizdir,
halka aptal diyenin kendi aptaldır bu sistemde, getirilen noktada hepimiz aptalız,
"ona oy verenle buna oy veren arasında illa bir fark olucak tabi",
ne alakası var, ona oy vereni 46'dan beri kimlerin ne duruma getirdiğini bizim ve bizim gibi yönetilen, uyutulan bir kaç güruh dışında dünyadaki bütün insanlar farkına varmaya başladı,
sizin "ay çok komik" dediğiniz, destek verdiğiniz yemekteyizleri s...i bu insanları ve artı hepimizi...
"ama yok, ben gecekonduda da, elektriği olmayan köyde de doğsam ben farklı düşünürdüm,"
Nah düşünürsün! Nereye düşünüyorsun lan salak?!
Kaç arkadaşın dostun, kaç gün gitmişliğin evine konuk olmuşluğun, kimi tanımışlığın var, beraber bir ağlamışlığın gülmüşlüğün var mı kastettiğin insanlarla?!
Hadi onu da geçtim bir kez samimi bir konuşma olmuş mu hayatında en yakınındakilerle dahi???
herşeyi geçtim, bir kez olsun "o ne der bu ne söyler" kompleksinden kurtulup bir kez kendi olamamış, onun bunun emireri olmuşlar mı anlatıyor dürüstlüğü, iyiniyeti halkı...
iki taksi iki esnaf muhabbeti yapan, kapıcısına sipariş veren zannediyor ben halkım, sonra siz kopuksunuz halktan!
Her iktidarın, paranın ve sistemin öyle ya da böyle yalakası durumuna düşen hep sizsiniz, o işlerde çalışıp, "ok boss" diyen, yarı türkçe yarı yabancı dili marifet sayıp üzerine bir de utanmadan paylaşan, o ülkelere en başta desteğin kralını verenler sizsiniz!
Halktan kopukmuş, dinine küfreden.....
insan 2;
çevresinden aferin almak için şirin, zeki gözükmeye çalışan;
daha çıkmamış habere bile "benim haberim var herşeyden" diyen,
her türlü oy öncesi bir fikri varmış gibi gaza gelen, ordan burdan kopyala yapıştır bilgiler harici bir kendini adını bilen, ama yine de fikri fikir sahibinden fazla sahiplenen,
oy verdiği kazanamadı mı en fazla çığırtkanlık yapan, bilmişlik taslayan, bilmenin kelime anlamını da bilmeyen,
hele iki mitinge ya da konuşmaya da gitmişse eyvah
baktı şirin ya da zeki, oy da bitti, "napalım herşeyi yaptım" diyebilen arkadaşlar da tatlı su türü...
Biz diyelim arkadaşlar size; siz üzülmeyin yeter ki;
"çok zekisiniz, fazla haberdarsınız herşeyden, herşeyi yaptınız, yeter yorulmayın siz, bi kafanızı dağıtın para harcayın, satın tüketin, s...ş..n bi gelin kendinize"
Atatürk'ü, bu milletin değerlerini en fazla ben anlarım tribi hiç yapmayın, oyları bölmeyin hiç demeyin,
Atatürk dediğiniz adam bağımsızlıktan yanaydı, bu ülke aydınlanmazsa, eğitimi geride kalırsa yandık diyen adamdı,
görmüyor muyuz kurucusu olduğu partinin halini;
seçimlerde ağızlarına alamadılar Atatürk'ü,
bu da yetmedi;
Atatürk'ün dosyalarını açacağız mahkum ettireceğiz dediler utanmadan;
bu da yetmedi;
Libya'ya haçlı müdahelesine destek veriyoruz,
daha anlamını bilmedikleri özerkliği kabul ediyoruz,
abd'ye küresel sermayeye yemin töreni yapıyoruz dediler bir de utanmadan;
sonra neymiş oylar bölünmesin,
tabi aynı mantık bizdense konuşsun, çalsın, s...n....
İzmir'liyim 13 milletvekili 2'si hariç 11'ini geç, İzmir'de tanıyan yok, muhalefet yapmayı geçtim bir kendi düşüncesi olduğuna inanan yok,
ama nedir yeni liderin emridir, seçileceklere yukarıdan karar verilecek!
E ne farkın var sultandan senin???
neymiş kale, insan kalesine bunu mu yapar???
ya dışarıdan çok salak gösteriyoruz, ya da kalenizi dahi salak yerine koyuyorsunuz
Arkadaşım susun artık, susun, ya bilmiyorsunuz, ya da işine öyle geliyor ama bari susun,
konuşunca insandan sayılmıyorsunuz ona emin olun...
bundan sonra siz bölmeyin oyları, Atatürk'ün kemiklerini sızlatmayın,
her alanda bağımsızlık, ülkeni her yerinde eşitlik ve birlik için çalışacaksanız çalışın yoksa mıy mıy gıy gıy yapmayın,
milletvekili seçimi bitti yenisi belediye; 2 yıl var gelin çalışın bi tarafınızı kaldırıp, tatlı sulardan konuşup dünyadan bi haber, Türkiye'den yarım haber konuşmayın.
gidin bir yardım edin, anlamaya çalışın, bir şey üretin, hiç değilse nefes alıyor densin...
İnsan 1 ve insan 2 ne kadar ayrı köşelerde gözükse de;
kesişim kümesi farklı çıkarları, tencere kapak başka hiçbir şey değil,
3 şey ezberleyen 10 konuşuyor devamlı, konuşulanlar bir kaç yuvarlak laf,
napıcaksın hadi anlat yapalım?
Yok.. hiç "yok" çünkü!
bu ülkedeki her türlü eşitsizliğin baş aktörleri eşitlik deyip inanılmasını istiyor kendine...
birbirinizle muhatap olun kardeşim siz, siz eşitsiniz birbirinize; o konuşsun sen dinleme, sen konuş o dinlemesin...
halk nezdinde adam – kadın yerine konulduğunuzu gerçekten zannediyorsanız baş aptallık budur, bunu da kopyalayıp yapıştırın zihninize.
Kendini, yedi ceddini 1.500 kere sağlama alan ya da almaya çalışan bu yolda yapmayacağı şaklabanlık kalmayan kendini duayen, bilgili ilan ediyor hemen,
istemiyoruz kardeşim biz öyle bilgi edinmeyi, fikir sahibi olmayı,
bir kez de siz susun, kastetmeye çalıştığınız, hayatınızda mikrop bulaşır diye aynı yerde yemek bile yemediğiniz insanlar konuşsun, kim iyiniyetli kim ne durumda ortaya çıksın...
Bu halkı bu sıfatlara ve bu yönetimlere layık görenler, seyirci kalanlar, ve bunu millete ezberletenler hep aldılar cevaplarını ne kadar geç olsa da...
benim hırsızım, şerefsizim iyidir mantığından türeyenler, bu halkı sen böylesin o da böyle diye ayıranlar çok yakın bir gelecekte kendi arkadaşlarıyla - kankalarıyla hep beraber anılacak.
46'dan beri başkalarının kucağında oturup ta bu halkı - hepimizi aptallaştıran insanlar utanacak, halk değil...
tarih hep yazıyor sizin gibileri, şimdi internet sayesinde tarih daha da fazla yazmaya başladı, herşey geçiyor kayda,
100 yıl sonra nasıl sıfatlarla anılacaksınız görecek herkes; torunlarınız gönderir e-postayla mezarlarınıza, paylaşırsınız onu da....
....................................................................