AKP'li Cüneyd Zapsu, Türbanını çıkar demek donunu çıkar demektir dedi !
Almanyanın Hannover şehrinden İstanbula gelen uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zapsu, "Bu ayrılma daha önce ajandamda olan bir konuydu. Ama her şeyden elimi eteğimi çekmeyeceğim. Yazıldığı gibi de iki ay önce görevime son verilmedi. Kendime daha çok vakit ayıracağım" dedi. Zapsu gazetecilere şu değerlendirmeleri yaptı:
ELİTLER KABULLENEMEDİ
Tayyip Erdoğana bugün İslamcı damgası vurmak doğru değil. Bugüne kadar Türkiyeyi yöneten elit kesimden olmadığı için onu benimsemediler. Burada önemli olan din değil, Tayyip Erdoğanın sınıfı. Türkiyeyi yöneten elit kesim onu kabullenemedi. Bu yüzden ona İslamcı damgası vurdular. Çünkü İslamcı damgası vurmak en kolay şey. Erdoğan, Kasımpaşalı, dil bilmiyor. Bülent Ecevit ve Kemal Derviş gibi havalı değil.
TÜRKİYE İRAN OLMAZ
Türban takanların sadece yüzde 50si inancı yüzünden takıyor deseniz bile, bu yüzde 50ye türbanını çıkar demek, sokaktaki bir kadına donunu çıkar demekten farksızdır. Türban sorunu özünde insan hakları konusudur. Benim eşimin ve kızlarımın başları açık. Türkiyenin şeriatçı bir ülke olmasından korksam, ben korkardım. Türkiye asla İran olmaz çünkü bizde öyle bir sınıf yok. Bugüne kadar Türkiyede türban nedeniyle şişmiş bir balon oluştu. Erdoğan, üniversitelerde türbana izin vererek bu balonun patlamasını önledi.
KIZIM TEDİRGİNDİ
Bu partiyi kurarken o zamanki iktidar benim şirketlerime inceleme başlattı. Partinin finansörü dediler. O zaman büyük kızım çok tedirgin oldu. Ben de ona "Bak kızım Manisada işkence yapan polisler hapse girmediler. Ama Tayyip Abinin düşünceleri farklı olduğu için başına gelmeyen kalmadı" dedim.
DİN İSTİSMARI YAPILDI
Türkiyede her zaman din istismarı yapan partiler oldu. Hatta bizimkiler bile yapmıştır. Ama dini öcü olarak göstermeye çalışarak siyasi prim yapmaya uğraşan partiler de var.